Saturday, July 16, 2011

Daging enak??Suami tertambat....bestkan baju daging lady gaga ni...huhuhupetua daging cepat empuk..mungkin petua disini agak sedikit ya..tp harap mengcukup membantu tuan dan puan2 di dapor ye..

1. Perap daging yang telah dipotong dengan sedikit cuka selama 10-15 minit. Slepas itu toskan sehingga air nya kering . Ketika memasak , perlahan kan api ketika kuah sedang menggelegak. Hasilnya , daging lebih cepat empuk dan enak dan sedap dimakan.

2. Tumbuk halia sebesar inu jari bersama bawang putih . Gaulkan dan biar kan seketika . Anda juga boleh perapkan daging bersama tepung dan biarkan selama setengah jam sebelum dibilas

3. Rebus daging bersama camca kecil. biar kan selama 30 minit. selepas itu toskan dan masak daging tersebut mengikut kemahuan anda.

4. Masukkan beberap helai daun nangka ke dalam rebusan daging . Dan hasil nya daging anda akan lembih empuk dan enak.

5. Masukkan tangkai daun betik kedalam rebusan daging.

6. masukkan sebiji betik muda ke dalam masakan daging tersebut....

7. masukkan keratan ubi kayu yang telah dibersihkan ke dalam daging yang sedang mendidih. biar kan selama 10minit sebelum diangkat. kemudian masak daging tersebut mengikut selera anda.

8. masukkan sepotong tempe kedalam gulai daging anda.

9. Sebelum dimasak, gaulkan daging tersebut dengan tepung dan kicap. Perapkan selama 30 minit.

10. Masukkan buah keras yang telah ditumbuk lumat ke dalam gulai daging anda.


Petua Bonus : menghindar daging dari cepat berbau.

Basuh daging hingga bersih, kemudian masukkan kedalam bekas plastik. Simpan dalam peti sejuk. Bila diperlukan, barulah dibuka dan dibungkus semula dengan baik. ---> lady gaga menggunakan petua ini untuk baju daging beliau seperti gmbar diatas.p/s: daging enak, suami tertambat.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...